Charmante 19 de-eeuwse stenen huisje, gelegen op een heuvel in het Regional Park van de Morvan op een hoogte van 560 meter, met een panoramisch uitzicht op het Bourgondische platteland. Rustig, afgelegen in zijn natuurlijke omgeving, deze "fermette" is volledig gemoderniseerd dit jaar. Het is omgeven door 4,3 hectare eigen bebost land, waarvan op half een hectare een terrasvormige tuin. Het is gelegen in een klein gehucht "Le Niret." De toegang tot het huis is via een semi prive onverharde weg. Het huisje heeft 5 principe kamers op twee verdiepingen: de beneden verdieping - een familiekamer annex eetkamer met grote oude open haard, een kathedraal plafond en een volledig ingerichte moderne keuken, tegenover de ingang is een aparte grote woonkamer. Op de boven verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een mezzanine met uitzicht op de familiekamer. Een kleine schuur bevat hout en tuinmeubelen. Prive parkeerplaats naast het huis biedt gemakkelijk plaats aan drie auto's. De tuin / terras van het huisje heeft een aantal noten-en kastanjebomen.


Het huisje heeft rustieke details - onbedekte stenen muren en houten balken - en moderne gemakken. De drie slaapkamers zijn genesteld tussen de stenen muren en houten balken. Ze zijn elk geschikt voor twee personen. De master-slaapkamer heeft een queen size bed, de tweede slaapkamer heeft een full-size bed en de derde kamer heeft een stapelbed dat gescheidenkan worden. Elke slaapkamer heeft faciliteiten voor de opslag van kleding. Beddengoed, dekens en handdoeken zijn aanwezig.

 

 

Het huis is uitgerust met een elektrisch verwarming systeem, inclusief radiatoren in alle voornaamste kamers en badkamers. Er is een televisie aangesloten via de satelliet, dvd-speler, een kleine stereo-installatie, en een internetverbinding. Deze zijn allemaal in de woonkamer. De keuken is volledig uitgerust met fornuis en oven, koelkast, vaatwasser, wasmachine en droger. Er is ook een magnetron en een elektrische boiler. Er zijn vele planken voor het bewaren van voedsel en het servies, bestek, potten en pannen. Er is een bar die zich uitstrekt van de keuken tot de eet-woonkamer. Onder de bar bevinden zich nog vele opbergplanken.

 

Een volledige, betegelde badkamer met ligbad en douche, twee wastafels, en een grote spiegel bevindt zich direct tegenover de hal van de slaapkamers. Naast de badkamer is een apart toilet. Op de eerste verdieping tegenover de ingang van het huisje is nog een toilet.
Le Niret is een gehucht in de gemeente Villapourçon, in het departement Nièvre, in de Bourgogne. Het is 26 km van Chateau-Chinon, 60 km van Nevers, en 280 km ten zuidoosten van Parijs. Direkt vanaf het huis zijn vele mooie paden om te wandelen. De regio biedt vele mogelijkheden voor bezoeken van bezienswaardigheden en historische en culturele ervaringen, waaronder een bezoek aan het Museum van de Keltische beschaving (Mont Beuvray-Bibracte), de verschillende musea van Chateau Chinon, van de Romeinse stad Autun, en van Nevers aan de Loire. Iets verder weg zijn de kathedraal van Vezelay, de abdij van Fontenay, de wijngaarden van de Bourgogne [Mercurius, Beaune], en de kathedraal van Bourges. Het regionale park biedt diverse mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, kajakken, zwemmen, paardrijden, vissen, en paddenstoelen te verzamelen. Er zijn vele leuke lokale restaurants. St. Honore les Bains, de dichtstbijzijnde stad is een kuuroord met spa-faciliteiten, waaronder tennisbanen en een zwembad.

Het huis is deze week beschikbaar gesteld voor verhuur. Tot dusver is de kalender nog open. Verhuur van het huis is normaal gesproken per week, beginnende op zaterdag om 16.00 uur (4.00PM) en eindigend op de volgende zaterdag op 12.00 uur (12PM). Een langer verblijfkan worden onderhandeld. Lange vakantie weekenden zijn ook bespreekbaar en vallen in de prijscategorie van hoogseizoen gedurende het gehele jaar.

 

Een week in het huisje kost 700 euro in het hoogseizoen, plus 60 euro voor schoonmaak aan het eind. [Huurkosten voor middenseizoen september-31 oktober en 1 april-15 mei is 575/500 Euro per week en laag seizoen 1 november-31 maart is 450 euro.] Een borg van 400 euro is vereist bij het begin van het verblijf. Op het moment van reservering van het huis moet de helft van de huur, dat wil zeggen 350 euro, worden betaald. Dit bedrag is niet restitueerbaar, tenzij annulering plaats vindt twee weken voor het verblijf. Volledige betaling [400euros] van de week moet worden voldaan aan het begin van het verblijf wanneer de huurders de sleutels ontvangen. De borg zal worden teruggegeven aan het einde van het verblijf na bevestiging dat er geen schade aan de woning is geweest. Betalingen dienen te geschieden contant, per cheque, of directe storting met # Jacques Baudot/Credit Agricole-Chatillon en Bazois 58110. Extra kosten voor gebruik van elektriciteit zullen in rekening   worden gebracht mocht het totale verbruik hoger zijn dan 30 euro per week.